Arroz a la cubana

Postat de Tcc in Vegan / Raw vegan
2 Mar 2011 | 9324 vizualizari
Arroz a la cubana

Arroz a la cubana...mancarea preferata a mea si a familiei mele ! Sunt mai multe variante ca de obicei dar astazi va prezint reteta asa cum o prepar eu :

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 4 banane
  • 4 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cani de sos de rosii
  • sare,piper,un praf de zahar

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert cu apa,2 catei de usturoi si sare! Se pune apa cat sa-l acopere o data (daca stiti sa preparati orez pentru sushi e perfect )si se fierbe amestecand din cand in cand.Intre timp am taiat restul de usturoi in felii subtiri pe care le-am prajit .Cand s-a rumenit l-am separat de ulei ,si l-am dat deoparte.Uleiul l-am impartit in doua cratite.In prima am pus sosul de rosii la foc sa scada ,unde am adaugat sare,piper si putin zahar ,iar in cea de-a doua am pus orezul pe care l-am spalat bine  in apa rece dupa ce l-am fiert si scurs si l-am reincalzit amestecand usor sa nu se zdrobeasca !

Bananele le-am decojit si le-am taiat in doua dupa care pe jumatate (deci 4 jumatati dintr-o banana )si le-am pus la prajit in putin ulei ! Cand au fost gata rumenite le-am pus pe un servetel de hartie !

Am pus orezul pe o farfurie,am turnat sosul de rosii pe deasupra ,am ornat cu bananele prajite si deasupra am pus oul prajit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz a la cubana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Postat de Bucataras

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.  Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...

Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de oanapl

Humus cu avocado

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 02.03.2011, 12:08
interesanta reteta
la 02.03.2011, 12:19
interesant
la 02.03.2011, 12:28
interesant...ca alt cuvant nu gasesc
la 02.03.2011, 12:59
hmmm..interesanta combinatie..ou cu banana..si usturoi...dar arata bine
la 02.03.2011, 13:23
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking