Arroz verde mexicano - Orez verde mexican

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
28 Dec 2010 | 4078 vizualizari
Arroz verde mexicano - Orez verde mexican

Mie imi place sa descopar noi feluri de a gati orezul,iar aceasta reteta contine niste ingrediente foarte dragi mie:coriandru,ardei iute si lime (le mananc ca pe mere!) Eu am folosit patrunjel si coriandru congelat (a crescut frumos pe balcon asta vara).

Ingrediente

  • 1/2 cup patrunjel verde
  • 1/2 cup coriandru verde
  • 1/2 cana ceapa alba
  • 1/4 cana apa
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingura suc de lime,proaspat stors sau lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cup orez cu bobul lung
  • 2 cani supa de pui sau apa+cub
  • sare

Mod de preparare

Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi.

Separat,intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei.

Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi.

Se acopera oala cu un capac.Cand incepe sa fiarba,se reduce focul si se lasa 20 minute la foc mic sau pana tot lichidul e absorbit si orezul moale.Eu folosesc cel mai mic ochi de la aragaz.

Stingeti focul si lasati oala pe ochi,10-15 minute.

Eu daca am adaugat cub Knorr sau Maggi nu mai adaug sare,mai ales ca am copii mici (omit si ardeiul si imi adaug sos iute separat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz verde mexicano - Orez verde mexican" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Postat de Valclaudia

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor...

Citeste continuarea

Omleta in straturi

Postat de Dya

Omleta in straturi

Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2010, 23:31
Prima deci pap tot 5 furcu
la 28.12.2010, 23:43
frumos
la 28.12.2010, 23:46
ce reteta interesanta...
la 29.12.2010, 00:12
a papat miuta tot! ma apuc de bucatarit!!!
la 29.12.2010, 00:13
luk -multumesc
ela - mi imi plac retetele interesante

gata si a doua portie!cine mai serveste,cine mai doreste

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking