Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63 in Peste
17 Ian 2020 | 2124 vizualizari
Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa savureze o bucatica de peste. De data aceasta am avut avat. Avatul este un peste rapitor de apa dulce, ca si forma seamana cu crapul, doar putin mai zvelt, dar ca si carne aduce mai mult catre salau. Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean, peste-tiganesc,valcan sau peste-cu-sapte -nume.

Ingrediente

  • 1.5 kg avat proaspat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei masline
  • 2-3 lamai
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • masline , ardei , salata verde pentru decor

Mod de preparare

  1.  Avatul se curata, se spala si se portioneaza.
  2. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza.
  3. Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da  tava la cuptor .
  4. Scoateti din timp untul din frigider ca sa fie moale, pentru a putea sa lucrati cu usurinta cu el.
  5. Inainte de coacere se unge fiecare felie de avat cu putin unt.
  6. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor 30 minute la 205 grade.
  7. In ultimele 10 minute se scoate folia de pe tava ca pestele sa se rumeneasca.
  8. Pentru ca am folosit unt, este indicat ca pestele astfel preparat sa fie servit cald.
  9. Am servit avatul pe un platou, frumos decorat cu lamaie, salata verde, masline si putin ardei rosu pentru culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Avat cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cod in crusta de arahide

Postat de rhapsody

Cod in crusta de arahide

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin...

Citeste continuarea

Novac pe pat de legume la cuptor

Postat de privatelaura

Novac pe pat de legume la cuptor

Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2020, 20:57
Oooo, ce bun!
la 17.01.2020, 20:57
e bne arata
la 17.01.2020, 21:05
Paste buuuuun!
la 17.01.2020, 21:34
la 17.01.2020, 21:45
Bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking