Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
20 Noi 2010 | 7764 vizualizari
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post

BabaGhanouj este una din numeroasele feluri in care se prepara vinetele in lumea araba.Ingredientele nelipsite din toate aceste variante sunt usturoiul si pasta de susan.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt
  • 2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 ardei iute( optional)
  • sare dupa gust
  • pentru decorat: 1 castravete, frunze de menta, ulei de masline, felii de lamaie

Mod de preparare

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .
Dupa ce s-au racit se toaca marunt.
Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .
Se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunze de menta, castraveti, felii de lamaie si ulei de masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Postat de merisor67

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o...

Citeste continuarea

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 19:52
la 20.11.2010, 20:26
Poftiti la masa
la 20.11.2010, 23:00
Super ....iubesc bucataria araba
la 21.11.2010, 14:21
Multumesc ruxy, am vazut dupa retetele tale
la 21.11.2010, 15:38
Super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking