Babgulyas cu carne de vitel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
10 Ian 2016 | 5134 vizualizari
Babgulyas  cu carne de vitel

Babgulyasul este una dintre cele mai  apreciate ciorbe  unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si  servita mai groasa , aproape  ca o  tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap .  Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am  preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti .   Eu am folosit un os  de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .  

Ingrediente

  • 1,5 kg os vitel cu carne
  • 150 gr slaninuta proaspat afumata
  • 100 ml ulei
  • 1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]
  • 5 morcovi mici
  • 5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 10 boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite boia rosie de ardei
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 2 lingurite sare de Himalaya
  • 2 ingurite pudra chimen
  • 1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta maghiran
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa .
  2. Legumele curatate si spalate au fost tocate .
  3. Pentru inceput am calit ceapa si morcovii .
  4. Am adugat ardeiii , telina si condimentele rosii : boiaua , pasta de ardei iuti .
  5. Am amestecat de doua ori si rapid am pus imediat rosiile tocate  si slaninuta .
  6. Am mai amestecat de doua ori si am pus cam un litru de apa . Sarati usor .
  7. Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .
  8. Adugati mirodeniile/condimentele : boabe piper , frunze dafin , maghiran , cimbru , chimen .
  9. Tot acum se pun si cartofii taiati cuburi foarte mici  . Acestia se fierb pana se ,, pierd '''in zeama si au rolul de a-i da consistenta .
  10. Fierbeti 20 minute si adugati zeama si osul cu carne . Fierbeti impreuna pana legumele sunt patrunse .
  11. La sfarsit am pus boabele de fasole si am portionat cuburi carnea .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti ciorba fierbinte garnisita cu frunze de patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Babgulyas cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2016, 23:12
Asta da mancare !!!
la 10.01.2016, 23:15
Ioi ioi ioi,din asta tare as mai manca si eu
Bravo Miha
la 10.01.2016, 23:17
Asa zic si eu Delia
la 10.01.2016, 23:17
Dia , cine cunoaste , stie
la 10.01.2016, 23:18
Fuguta la mine ca e proaspata . Mai am si pe maine .{ cand va fi si mai buna } .Inainte dau si un stampel de tuica de aia buna ))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking