Babgulyas cu carne de vitel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
10 Ian 2016 | 5134 vizualizari
Babgulyas  cu carne de vitel

Babgulyasul este una dintre cele mai  apreciate ciorbe  unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si  servita mai groasa , aproape  ca o  tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap .  Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am  preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti .   Eu am folosit un os  de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .  

Ingrediente

  • 1,5 kg os vitel cu carne
  • 150 gr slaninuta proaspat afumata
  • 100 ml ulei
  • 1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]
  • 5 morcovi mici
  • 5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 10 boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite boia rosie de ardei
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 2 lingurite sare de Himalaya
  • 2 ingurite pudra chimen
  • 1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta maghiran
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa .
  2. Legumele curatate si spalate au fost tocate .
  3. Pentru inceput am calit ceapa si morcovii .
  4. Am adugat ardeiii , telina si condimentele rosii : boiaua , pasta de ardei iuti .
  5. Am amestecat de doua ori si rapid am pus imediat rosiile tocate  si slaninuta .
  6. Am mai amestecat de doua ori si am pus cam un litru de apa . Sarati usor .
  7. Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .
  8. Adugati mirodeniile/condimentele : boabe piper , frunze dafin , maghiran , cimbru , chimen .
  9. Tot acum se pun si cartofii taiati cuburi foarte mici  . Acestia se fierb pana se ,, pierd '''in zeama si au rolul de a-i da consistenta .
  10. Fierbeti 20 minute si adugati zeama si osul cu carne . Fierbeti impreuna pana legumele sunt patrunse .
  11. La sfarsit am pus boabele de fasole si am portionat cuburi carnea .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti ciorba fierbinte garnisita cu frunze de patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Babgulyas cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de burta

Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam. Lasam la frigider cca 2-3 ore si o spalam apoi in 3-4 ape reci. Curatam legumele. Intr-o...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu tarhon

Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 10.01.2016, 23:12
Asta da mancare !!!
la 10.01.2016, 23:15
Ioi ioi ioi,din asta tare as mai manca si eu
Bravo Miha
la 10.01.2016, 23:17
Asa zic si eu Delia
la 10.01.2016, 23:17
Dia , cine cunoaste , stie
la 10.01.2016, 23:18
Fuguta la mine ca e proaspata . Mai am si pe maine .{ cand va fi si mai buna } .Inainte dau si un stampel de tuica de aia buna ))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking