Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Depliati foile de placinta. Topiti untul.
Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara.
In tava unsa, puneti o foaie de placinta pliata in 2. Ungeti foaia cu unt topit. Puneti deasupra o alta foaie pliata in 2. Ungeti foaia cu unt topit.
Turnati deasupra jumatate din compozitia cu nuci, etalati-o bine.
Acoperti cu o foaie de placinta pliata in 2. Ungeti foaia cu unt topit.
Depuneti restul compozitiei cu nuci, presati un pic. Acoperiti cu o foaie de placinta pliata in 2.
Ungeti foaia cu unt topit. Puneti deasupra ultima foaie de placinta si ungeti-o cu untul topit ramas amestecat cu o lingurita de miere. Intepati toata suprafata cu o scobitoare.
Decupati baclavaua inainte de coacere. Puneti migdale feliate pe fiecare bucata.
Dati la cuptor la 160°C, timp de 20 de minute, apoi 5-10 minute la 180°C.
Nu trebuie sa fie rumenita tare.
Intre timp, aduceti la fierbere mierea amestecata cu apa si cu o lingura de flori de portocal.
Scoateti din cuptor, varsati siropul deasupra si decorati cu fistic.
Lasati sa se imbibe o noapte. Puteti servi.
Este si mai buna dupa 48 de ore :) daca aveti rabdare!.