Baclava cu nuca

Postat de mimmi in Prajituri
14 Iul 2014 | 9581 vizualizari
Baclava cu nuca

Ingrediente

  • 2 pachete foi placinta bella 400g (28 foi)
  • 500g nuca macinata
  • 50g fistic
  • 250-300g unt
  • 2 linguri zahar + 300g
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • un varf lingurita nucsoara macinata
  • 1 pahar apa
  • 1/2 lamaie
  • 5 linguri miere

Mod de preparare

Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta suprapuse, care reprezinta baza baclavalei. Impartim nuca in patru parti egale (125g) iar prima parte o presaram uniform pe baza baclavelei.Urmatorul pas, continuam suprapunerea foilor de placinta unse bine cu unt topit, de data aceasta folosind 5 foi de placinta, din nou presaram 125 g de nuca si continuam cu inca 5 foi de placinta unse, 125 g de nuca, 5 foi de placinta unse cu unt topit, 125 g nuca macinata si 5 foi de placinta unse bine cu unt topit. In total vor rezulta 5 straturi din foi de placinta si 4 straturi din nuca macinata.Dam baclavaua la frigider 30 de minute, pentru a se intari putin untul si a putea taia baclavaua. Portionam baclavaua in cca 30 de felii egale (atatea mi-au iesit mie), Iar untul topit ramas, il turnam printre feliile taiate, aceasta ajutand sa nu se usuce marginile in momentul coacerii.

Coacem la foc mic, pana obtinem o frumoasa crusta aurie. In timp ce baclavaua se coace, pregatim siropul.

Punem la foc, un pahar de apa cu 300 g zahar si lasam sa se lege. In acest moment adaugam sucul de la 1/2 lamaie si mierea si mai lasam sa fiarba 3 minute si il lasam la racit.Scoatem baclavaua din cuptor si turnam siropul rece (cat baclavaua este fierbinte) Acoperim tava cu un prosop umed si o lasam sa se raceasca complet (daca avem destula rabdare) pentru a se intrepatrunde aromele. In momentul servirii, o decoram cu fistic tocat grosier si picurata cu miere. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2014, 12:03
la 14.07.2014, 12:32
Mmmm, ce buna e!
la 14.07.2014, 12:33
la 14.07.2014, 13:09
Minunata! Demult e si in planul meu,dar pana acum a ramas la stadiul de...plan!
la 14.07.2014, 15:28
Delicioasa!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking