Baclava cu Nuttela si nuca

Postat de krysty in Prajituri
27 Noi 2013 | 4384 vizualizari
Baclava cu Nuttela si nuca

16 felii de baclava

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale

Mod de preparare

Intai eu prepar crema :

Miezul de nuca se coace putin in cuptor .

Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.

Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.

Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .

Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .

Intre timp, preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.

Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.

Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.

Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu Nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec zebra cu portocale

Postat de Oana

Desert chec zebra cu portocale

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...

Citeste continuarea

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 10:47
delicios ..hmmmm
la 27.11.2013, 10:48
la 27.11.2013, 10:52
Dulce rău,dar bună foc această baclava.
la 27.11.2013, 10:52
super
la 27.11.2013, 10:57
Padre a iesit foarte dulce ...cam prea dulce

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking