Bacon crud tras în tigaie

Postat de ionix in Porc
16 Oct 2010 | 6980 vizualizari
Bacon crud tras în tigaie

rapid si gustos...

Ingrediente

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei

Mod de preparare

 

Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.

 

Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.

Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.

Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.

Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.

Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.

Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.

Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.

Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.

Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.

 

Preparare omleta:

Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.

Se incinge uleiul si calim ceapa.

Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.

Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi si carnati de casa

Postat de mihaelar63

Tocana de cartofi si carnati de casa

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2010, 15:25
Asa-i ca tu n-ai mancat din asta?
la 16.10.2010, 15:27
asa-i hehe... mancarica asta e mult prea grasa pt mine chiar daca nu eram la dieta, tot nu papam asa ceva
la 16.10.2010, 15:27
ah, multumesc pt furci
la 16.10.2010, 15:28
Bun, nu de alta da ne ramane noua mai mult
la 16.10.2010, 15:30
iti fac cat vrei tu tocmai ce-am descoperit baconasul asta si-am luat vreo 3 kilograme nu stiam de el

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking