Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
15 Dec 2013 | 7390 vizualizari
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Am salivat la reteta Laurei, apoi am vazut ca a prestat si Dya si tare curioasa m-au facut astfel incat am pregatit si eu pentru micul dejun aceasta reteta. Norocul meu a fost ca am primit aceasta branza de la concursul cu sandwich-uri.

Ingrediente

  • 1 cutie branza fondue emmentaler
  • 2 bagete de paine alba
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • piper
  • oregano
  • boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta.

Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi.

Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza.

Am asezat intr-o tava forma de tarta cu usturoi si vasul ceramic cu branza si am dat tava la cuptor pentru 2o minute la 180 grade.

Am crestat franzelele sub forma de feli, pastrand baza netaiata si le-am introdus in cuptor langa branza cu 10 minute inainte de expirarea timpului.

Dupa ce am scos totul din cuptor, am curatat usturoiul si am introdus grauntii printre crestaturile franzelelor, apoi am intins branza peste franzele.

Este buna, usor picanta cu siguranta voi repeta reteta si voi incerca si varianta cu rosii cum au facut Laura si Dya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Postat de VanessaAli

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o...

Citeste continuarea

Tartine cu somon afumat si spanac

Postat de Oana

Tartine cu somon afumat si spanac

Se asaza feliile de somon pe masa de lucru, iar pe fiecare se asaza cate o frunza de spanac, spalata si uscata. Frunza de spanac trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu felia de somon. Se ruleaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2013, 09:56
buna buna
la 15.12.2013, 10:00
Eu inca n-am atentat la ''fundul'' asta de branza...
la 15.12.2013, 10:04
Sa crezi tu ca baietilor le ajunge franzela asta buna!
la 15.12.2013, 10:06
Buni ) au infulecat-o cat ai zice peste pe urma au cerut mancare
la 15.12.2013, 10:07
Cleme, e buna, dar putina

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking