Ingrediente
- Aluatual pentru inelele de ceapa :
- Faina
- Ulei
- Apa
- Sare
- Amidon de porumb
- Pentru baghetele de linte :
- Linte
- Pesmet
- Faina
- Sare
- Ulei
- Oua
- Ceapa
- Usturoi
- Patrunjel
- Coriandru
- Malai
- Spaghetele de otet balsamic:
- 200 ml otet balsamic
- 100 ml sos de soia
- 4g agar agar
Mod de preparare
Inelele de ceapa:
Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins.
Batoanele de linte:
Lintea se pune la inmuiat 4-5, ore in apa rece, dupa care se fierbe 20-30 de minute. Lintea fiarta este mixata sau este trecuta prin masina de tocat si transformata intr-o pasta fina in care se adauga ingredientele mai sus mentionate . Acest aluat poate fi modelat si in forma de chiftelute sau batoane si tavalite in malai dupa care prajite in ulei incins .
Spaghetele de otet balsamic:
Intr-un recipient se amesteca otetul balsamic , sosul de soia si agar agar . Se pune recipientul la foc si se incalzeste la pana la 80 de gade pentru a se activa gelatina, se amesteca continuu.
Pentru a obtine forma de spagheta faceti precum in filmuletul de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=vt34q4TVFyY
Se serveste cu o salata de varza cat se poate simpla in care se adauga numai putina sare si putin ulei , eventual piper.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|