Balmos cu salata de castraveti

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
1 Iul 2017 | 5354 vizualizari
Balmos cu salata de castraveti

  Balmosul este o mancare simpla si gustoasa ca la mama acasa. Daca nu credeti, intrebati-l pe baiatul meu !!!! Balmosul este frate bun cu mamaliguta, doar ca se prepara in jintuiala in loc de apa.Jintuiala este zerul acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie. 

Ingrediente

  • 1.5 l jintuiala din lapte de oaie
  • 500 gr faina de malai
  • 250 gr cas moale tip mozzarela
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Salata :
  • castraveti
  • ceapa 
  • otet mere 
  • sare 

Mod de preparare

  1. Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati.
  2. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel.
  3. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.
  4. Amestecati pana obtineti consistenta dorita. Noua ne place ca malaiul sa nu fie foarte fiert.
  5. Balmosul trebuie sa aiba consistenta medie.
  6. Daca va place mai tare, adaugati in plus putina faina de malai.
  7. La sfarsitul fierberii, adugati doua linguri de unt si amestecati.
  8. Am pus unt pentru ca jintuiala nu mi-a parut foarte grasa.
  9. Puteti renunta la unt, daca doriti ca balmosul sa fie mai light.
  10. .Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11. Preparati salata de castraveti din castraveti, ceapa, otet de mere.
  12. Am razuit peste balmos, la servire, branza moale.
  13. Balmosul trebuie servit fierbinte.
  14. Serviti balmosul cu salata preferata. Merge foarte bine cu cea de castraveti.

                         Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cifra 1

Postat de momo121

Desert tort cifra 1

Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine...

Citeste continuarea

Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

Postat de momo121

Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete. Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute). Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2017, 14:01
Sincer , nu am gasit in ce categorie sa introduc reteta aceasta ! Este o mancare pentru copilul meu mare Poate ar trebui o noua rubrica ,, Preparate traditionale '"
la 01.07.2017, 14:13
Dacă e mămăliguță, atunci îmi place foarte mult!
la 01.07.2017, 14:27
M-a Invit la masa🍲
la 01.07.2017, 14:44
la 01.07.2017, 14:46

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking