Banuti cu gem - de post

Postat de ana77 in Prajituri
23 Mar 2012 | 11536 vizualizari
Banuti cu gem - de post

By Laura Sava Sunt biscuiti de post uniti cu un gem acrisor . Sunt foarte gustosi, aromati si usor de facut!

Ingrediente

  • 150 gr margarina
  • 2 linguri miere(eu pur si simplu nu am mai avut in casa si am pus sirop de brad de casa si din cauza asta cred ca nu au o fata prea reusita - trebuia sa fie mai albi...)
  • 20 linguri rase zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • gem caise (eu am avut o peltea de gutui)
  • 50 gr nuca cocos

Mod de preparare

- frecam spuma margarina cu zaharul

- se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta

- se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min

- se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si se decupeaza cu o forma rotunda sau gura unui paharel, discuri din aluat

- se aseaza discurile pe tava tapetata cu hartie de copt la distanta una de alta si se coc 8-10 min la temp de 180C pana capata o culoare aramie

- se lasa la racit dupa care se ung cu gem de caise si se lipesc cate doi si se tavalesc prin nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece. Amestecam 300 gr faina cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2012, 16:29
ce frumosi sunt!
la 23.03.2012, 16:33
Multumesc Timea si totusi nu au iesit ca ai Laurei
la 23.03.2012, 16:35
Minunati langa o cafeluta!
la 23.03.2012, 16:37
Multumesc Miha! Te poftesc sa servesti , iti dau si cafeluta!
la 23.03.2012, 16:45
minunati

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking