Tartă aperitiv
Postat de panacris
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul...
Citeste continuareaO super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!
Ingrediente
Mod de preparareAluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul. Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina. Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute. Umplutura: Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale. Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza. Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat. Aluatul dospit il impartim in 7 bile. Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala. Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul...
Citeste continuareaPostat de privatelaura
Iata cum se prepara reteta de chec aperitiv: Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite. Intr-un vas...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|