Batal la protap

Postat de rock46hunt in Oaie
20 Oct 2010 | 14295 vizualizari
Batal la protap

Ingrediente

  • batal
  • Sare
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • ulei
  • suc de rosii
  • vin rosu sec

Mod de preparare

Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec...

Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu sec,ulei floare soarelui 0,5l,suc de rosii 1l, usturoi 15 catei pisati, piper 1 lingura, cimbru 1 lingura, oregano 1 lingura,sare 3-4 linguri.Aceasta operatie se efectueaza de mai multe ori pina cind carnea este bine rumenita si bine imbalsamata cu respectivul sos...

Se serveste la fata locului,linga foc taind felii suptiri...dupa care se continua procedura de rumenire si imbalsamare... 

Este o reteta simpla,haiduceasca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batal la protap" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Frigarui de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Frigarui de miel  pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea o spălăm şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 10:36
foarte misto... simplu si gustos
la 20.10.2010, 11:10
bun venit
la 20.10.2010, 16:33
serioasa treaba meserie si ceva original , ii arat si la sotul sa -mi faca rost si mie de un dispozitiv de asta , dar dupa cina ca de vede inainte mancarea mea nu are nici un gust
bine ai venit
la 20.10.2010, 22:12
la 21.10.2010, 18:31

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking