Ingrediente
Ingrediente blat:
- 200 g margarina,
- 100 g zahar pudra,
- 250g faina
Strat cu nuci:
- 2 oua,
- 200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
- 2 linguri cu varf faina,
- 1 lingurita praf copt,
- 1/2 lingurita sare,
- 1 lingurita esenta vanilie,
- 1 cana nuci.
Mod de preparare
Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de 15-20min.
Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata, adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.
Coace din nou la foc mic, timp de 20-25min, pana se intareste putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).
Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|