Bavareza cu ciocolata

Postat de Brindusa in Prajituri
9 Apr 2011 | 5798 vizualizari
Bavareza cu ciocolata

Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

Ingrediente

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma

Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.

Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.

Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.

Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.

Bate bine albusurile. 

Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.

Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.

Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort trio de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort trio de ciocolata

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure

Blatul: Mai intai se prepara blatul, de preferat cu o zi inainte. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 09.04.2011, 22:16
cat de bine arata
la 09.04.2011, 22:19
ce buna trebuie sa fie
la 09.04.2011, 22:22
la 09.04.2011, 22:31
delicioasa, merge dupa inghetata dia?
la 09.04.2011, 22:39
Merge Mona,ca nu's mofturoasa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking