Bavareza de portocale

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
1 Sep 2011 | 9004 vizualizari
Bavareza de portocale

O reteta de la prietena mea,Mihaela Idriceanu http://www.gustos.ro/retete-culinare/bavareza-de-portocale.html Este foarte aromata si usor de facut, mai ales vara , cand nu prea e practic sa folosesti cuptorul de la aragaz.

Ingrediente

  • 3  portocale
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 10 piscoturi de sampanie
  • 50 g fructe zaharisite
  • cirese confiate

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa.

Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si topita in cuptorul cu microunde 40 de secunde si  amestecam pana se omogenizeaza.

Cand s-a racit complet adaugam  sucul de la 2 portocale si amestecam, apoi frisca batuta si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare si fructele zaharisite taiate marunt. Se captuseste cu folie transparenta o forma de chec si se toarna in ea crema.

Piscoturile se inmoaie in suc de portocale si se aseaza peste crema. Se da la rece 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 14:17
De ce nu i-ai adaptat numele si sa-i zici LIBANEZA ?
Grozava reteta , pastram la favo ... pana confiem si zaharisim fructele

PS Se pare ca azi ai lipsus de ,,a"
la 01.09.2011, 14:31
ce bine arata
la 01.09.2011, 14:59
delicioasa...
la 01.09.2011, 15:03
Va multumesc pentru aprecieri
Raspuns"pentru ca traiesc in Iordania si Iordaniana de portocale mi s-a parut un nume prea lung "
la 01.09.2011, 15:41
Wow , ce confuzie am putut faceeeeee ... si doar stiam ca te scalzi in Marea Moarta ... acolo as inota si io

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking