Bavarois cu avocado

Postat de ctlina in Dulciuri
15 Iun 2016 | 2528 vizualizari
Bavarois cu avocado

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado. Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator. Se simte bine textura si gustul de avocado. Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma). Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

Ingrediente

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)

Mod de preparare

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.

Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.

Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).

Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.

Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.

Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.

Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.

Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional). 

In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.

Serviti !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bavarois de somon si avocado

Postat de Sylvia

Bavarois de somon si avocado

Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado.  Intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2016, 20:37
bunnnnnnnnnnnnnnn
la 15.06.2016, 20:43
la 15.06.2016, 20:44
buuun
la 15.06.2016, 21:10
Bunnn!!! Vreau si euuuuuu
la 15.06.2016, 21:11
wow, interesanta reteta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking