Ingrediente
- 1 avocado bio
- 1/2 lamaie
- 20 g zahar
- 3 linguri smantana lichida
- 1 g de gélatina in pudra
- 25 cl de smantana lichida
- 3 linguri cu zahar
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 pliculet de chantifix
- 2 linguri de fistic prajit maruntit
- 6 biscuiti rotunzi
- 2 picaturi de colorant verde (optional)
Mod de preparare
Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.
Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.
Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).
Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.
Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.
Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.
Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.
Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional).
In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.
Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.
Serviti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|