Bavarois cu avocado

Postat de ctlina in Dulciuri
15 Iun 2016 | 2542 vizualizari
Bavarois cu avocado

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado. Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator. Se simte bine textura si gustul de avocado. Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma). Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

Ingrediente

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)

Mod de preparare

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.

Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.

Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).

Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.

Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.

Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.

Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.

Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional). 

In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.

Serviti !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bavarois de somon si avocado

Postat de Sylvia

Bavarois de somon si avocado

Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado.  Intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2016, 20:37
bunnnnnnnnnnnnnnn
la 15.06.2016, 20:43
la 15.06.2016, 20:44
buuun
la 15.06.2016, 21:10
Bunnn!!! Vreau si euuuuuu
la 15.06.2016, 21:11
wow, interesanta reteta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking