Beef Stroganoff

Postat de gabrielacuisine in Spaghete
20 Iun 2013 | 13033 vizualizari
Beef Stroganoff

Aceste paste cu ou si sos de ciuperci cu carne de vita sunt celebre iar denumirea lor vine de la rusul Stroganoff care a preparat pentru prima data aceasta reteta! Sunt foarte usor de preparat si deliciose!

Ingrediente

  • 300 gr ciuperci
  • 700 gr carne de vita (muschi)
  • 2 cepe medii
  • 1 catel de usturoi
  • piper dupa gust
  • 50 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 350- 400 ml supa de carne
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • 1 lingura faina
  • 1 pachet paste (cu ou)

Mod de preparare

Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm.

Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si catelul de usturoi pisat si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa s-a inmuiat.

Le rasturnam intr-un catron si in acelasi wok punem 3 linguri de ulei si pregatim carnea de vita pana cand se rumeneste usor. Adaugam supa de carne, dar oprim 100 ml, si lasam sa fiarba pana cand carnea devine frageda. Cei 100 ml ii amestecam cu faina apoi turnam amestecul peste carnea de vita din wok si mai lasam sa dea 2-3 clocote.

Rasturnam si ciupercile peste carne, amestecam, apoi asezonam cu sare si piper dupa gust.

Tragem tigaia de pe foc si incorporam smantana treptat in sos.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg bine de apa se spala intr-un jet de apa rece apoi se pot servi impreuna cu sosul de carne si ciuperci. Deasupra presaram putin patrunjel verde tocat fin.

Pofta buna! Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Beef stroganoff

Postat de Oana

Beef stroganoff

Carnea de vitel se taie fasii subtiri. Ceapa si usturoiul se curata si se taie cubulete. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa si usturoiul. Se adauga carnea si se lasa sa se...

Citeste continuarea

Vitel stroganoff cu orez basmati

Postat de Oana

Vitel stroganoff cu orez basmati

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 21:21
si ce bine arata.....!!!
la 20.06.2013, 21:23
Grozav de bine arata
la 20.06.2013, 21:28
la 20.06.2013, 21:33
la 20.06.2013, 21:59
Gabi, extraordinar de bine arata ! imi place carnea de vita, imi plac pastele, deci nu mai ramane decat sa incerc reteta, la favorite cu ea !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking