Ingrediente
- 3 albusuri ou
- un praf sare
- 250 gr.zahar praf
- 300 gr. alune macinate
- o lingurita scortisoara
- un zahar vanilat
- 50 gr. alune intregi
Mod de preparare
Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.
Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici bilute intre palmele umede, le asezam pe tava. Deasupra facem cate o adancitura, pe care punem din spuma amestecata cu scortisoara, iar deasupra asezam cate o aluna. Le introducem in cuptor, le coacem cu ventilatie aprox. 20- 25 minute.
Ale mele s-au turtit si chiar lipit, la sfarsit observasem ca de fapt in loc de 3 albusuri, pusesem 4. Le-am decupat cu grija cu forma de floricica, iar din margini am format niste bilute. A fost putin mai migalos , dar la sfarsit ne-am bucurat de ele.
Va doresc : Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu alune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|