Bietola cu costita de porc

Postat de adasev12 in Mancaruri cu carne
16 Iun 2011 | 6206 vizualizari
Bietola cu costita de porc

Bine v-am regasit dragii mei bucatarasi! Tare dor mi-a fost de voi....am pierdut o gramada de retete minunate...dar nu-i nimic, ca recuperez repede..:D Eu nu prea m-am ocupat de gatit in ultima vreme...n-am nimic spectaculos, dar ce am ,impartasesc cu voi cu drag....

Ingrediente

  • frunze de bietola ( sincer habar n-am cum se traduce in romana...se aseamana cu spanacul, doar ca are frunzele mult mai mari si mai carnoase...), cam jumatate  de kg
  • cativa catei de usturoi
  • lapte cat cuprinde
  • o lg faina
  • o lg ulei masline
  • sare, piper
  • costita de porc, dupa preferinta

Mod de preparare

Frunzele  se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut.

Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul.

Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se rumenesc.

Se ia o alta cratita si se pune o lg de ulei , se incinge apoi se adauga usturoiul curatat si se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate usturoiul si  se adauga bietola maruntita, o lg de faina si apoi se incepe ingrosarea ei cu lapte, cate putin, atat cat se cere.

Se adauga sare si piper dupa gust si eventual, daca va place usturoiul, mai adaugati un catel de usturoi dat pe razatoare sau tocat ( eu am pus, ca-mi place....)

Se serveste cald, cu bucati de costita deasupra...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bietola cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Vinete umplute

Postat de Geanina87

Vinete umplute

Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu...

Citeste continuarea

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 18:12
bietola?sincer nu stiu ce e nu am mancat ,dar dai doar coastele?
la 16.06.2011, 18:34
in Ro nici eu nu am mancat, dar aici este la ordinea zilei ( in Italia...) si se serveste i n general ca o salata....
la 16.06.2011, 20:07
Bine te-am regasit scumpo cum esti???ai nascut???
Bune astea si eu fac,dar cu cartofi si rosii...eu stiu ca e un fel de sfecla fara radacina,face doar frunze
la 16.06.2011, 20:23
lilik iubita, te pup...uite n-am nascut inca,astept din clipa in clipa... ...eu nu prea stiam cum sa o gatesc...asa mi-a placut...da, ai dreptate ca seamana frunzele cu cele de sfecla ....pe aici e la moda...
la 16.06.2011, 21:01
ada unde ai plecat pana acum?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking