Bilute dulci din branza de vaci si stafide

Postat de bubulina44 in Prajituri
20 Mar 2012 | 7501 vizualizari
Bilute dulci din branza de vaci si stafide

Stiti reclama aceea: "Seamana cu....dar nu este...." ei in cazul acestei retete se potriveste de minune. Seamana cu bomboanele Raffaello insa de data asta nu sunt...data viitoare vor fi, promit! Sunt niste invetii dulci, usor de facut, rapide, cu ce am avut prin casa, duminica dupa-amiaza :)

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 150 gr stafide
  • 100 gr cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
  • 50 ml smantana dulce pentru frisca
  • Pentru tavalit:
  • 3-4 linguri cacao
  • 4-5 linguri cocos
  • 3 linguri margelute alb-aurii

Mod de preparare

Am amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul sa fie mai usor de modelat.

Dupa ce se obtine consistenta dorita, se formeaza bilutele, de orice marime doriti, apoi se tavalesc prin cacao, cocos si margelutele colorate. preferatele noastre sunt cocosul si ciocolata, asa ca majoritatea le-am tavalit cacao si cocos.

Mie mi-au iesit 35 de bilute, depinde insa de marimea lor si consistenta aleasa.

Se tin la frigider cam jumatate de ora, apoi sunt numai bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute dulci din branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura de post cu gem si nuca

Postat de robert_badica

Prajitura de post cu gem si nuca

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca...

Citeste continuarea

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Postat de timea

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 23:05
ce bune!!!
la 21.03.2012, 08:22
super bine arata
la 21.03.2012, 08:53
Multumesc bune si sanatoase
la 21.03.2012, 09:43
Ce bine arata
la 21.03.2012, 10:39
buneeeee

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking