Bilute dulci din branza de vaci si stafide

Postat de bubulina44 in Prajituri
20 Mar 2012 | 7519 vizualizari
Bilute dulci din branza de vaci si stafide

Stiti reclama aceea: "Seamana cu....dar nu este...." ei in cazul acestei retete se potriveste de minune. Seamana cu bomboanele Raffaello insa de data asta nu sunt...data viitoare vor fi, promit! Sunt niste invetii dulci, usor de facut, rapide, cu ce am avut prin casa, duminica dupa-amiaza :)

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 150 gr stafide
  • 100 gr cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
  • 50 ml smantana dulce pentru frisca
  • Pentru tavalit:
  • 3-4 linguri cacao
  • 4-5 linguri cocos
  • 3 linguri margelute alb-aurii

Mod de preparare

Am amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul sa fie mai usor de modelat.

Dupa ce se obtine consistenta dorita, se formeaza bilutele, de orice marime doriti, apoi se tavalesc prin cacao, cocos si margelutele colorate. preferatele noastre sunt cocosul si ciocolata, asa ca majoritatea le-am tavalit cacao si cocos.

Mie mi-au iesit 35 de bilute, depinde insa de marimea lor si consistenta aleasa.

Se tin la frigider cam jumatate de ora, apoi sunt numai bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute dulci din branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Foaia alba:  Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de ciocolata

Postat de caroline

Tarta cu crema de ciocolata

Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider. Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 23:05
ce bune!!!
la 21.03.2012, 08:22
super bine arata
la 21.03.2012, 08:53
Multumesc bune si sanatoase
la 21.03.2012, 09:43
Ce bine arata
la 21.03.2012, 10:39
buneeeee

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking