Biscuiti aromati la tigaie

Postat de Corina33 in Dulciuri
16 Noi 2013 | 6568 vizualizari
Biscuiti aromati la tigaie

Da, la tigaie!:) Daca ma intrebati acum ceva timp, nu as fi crezut, dar iata ca se poate! Cresc si se coc foarte frumos in tigaie la foc mic, ies foarte fragezi si deloc uscati! Daca nu ma credeti, va provoc sa incercati!

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar praf ptr pudrat biscuitii

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.

Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de centimetru. Se decupeaza biscuiteii cu o forma rotunda cu diametrul de 3 cm.

Se pune la incins la foc mic o tigaie antiaderenta, se aseaza in ea biscuitii si se acopera pentru cateva minute cu un capac. Biscutii vor creste frumos, apoi se ia capacul si se lasa 3-4 minute la prajit pe fiecare parte pana se rumenesc. 

Cand se scot din tigaie, se rostogolesc repede prin zahar praf, apoi se aseaza pe un platou sa se raceasca.

Sunt foarte buni seara cu o cana de lapte cald sau dimineata la cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac dungat

Postat de mirela0911

Desert cozonac dungat

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2013, 14:47
Ai tigaie?
la 16.11.2013, 14:50
pe mine m-ai convins sa-i incerc!Arata minunat!!!
la 16.11.2013, 14:51
la 16.11.2013, 14:56
Ce inedit . Imi place mult !!!
la 16.11.2013, 14:58
... Si nu te mai lauda cu munca altora Vad ca harnicutza casei este alta

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking