Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra

Postat de Valclaudia in Dulciuri
25 Mai 2014 | 4666 vizualizari
Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 2 oua de casa
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 200 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca prajita (taiata grosier)
  • kefir (150 ml)
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura pudra de portocala confiata
  • faina cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • cca 150 gr. zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un castron.

Adaugam zaharul, praful de copt, karobul,nuca prajita usor, ouale, kefirul, praful de sare.

Amestecam toate aceste ingrediente, apoi adaugam atata faina cat este nevoie sa obtinem un aluat lipicios dar ferm pe care-l vom da la rece cel putin 2 ore.

Scoatem aluatul din frigider, formam bilute pe care le tavalim prin zahar pudra si se asezam pe hartie de copt in tava.

Dam tava in cuptor la temperatura moderata (180 grade) pana capata aspect de pietre marmorate. (cca 25 min)

Scoatem biscuitii pe un platou, lasam la racit apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

Postat de CulinaryRainbow

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în...

Citeste continuarea

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 25.05.2014, 08:56
Super buni cu nuca!!
la 25.05.2014, 08:58
Buni!!!
la 25.05.2014, 09:03
la 25.05.2014, 09:11
la 25.05.2014, 09:12

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking