Ingrediente
- 200 g faina
- 70 g unt
- 70 g zahar
- 1 ou
- coaja rasa de la o lamaie
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 g zahar praf ptr pudrat biscuitii
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.
Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de centimetru. Se decupeaza biscuiteii cu o forma rotunda cu diametrul de 3 cm.
Se pune la incins la foc mic o tigaie antiaderenta, se aseaza in ea biscuitii si se acopera pentru cateva minute cu un capac. Biscutii vor creste frumos, apoi se ia capacul si se lasa 3-4 minute la prajit pe fiecare parte pana se rumenesc.
Cand se scot din tigaie, se rostogolesc repede prin zahar praf, apoi se aseaza pe un platou sa se raceasca.
Sunt foarte buni seara cu o cana de lapte cald sau dimineata la cafea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|