Biscuiti cu aroma de portocale

Postat de adasev12 in Dulciuri
11 Dec 2012 | 3427 vizualizari
Biscuiti cu aroma de portocale

F buni pt cafeluta de dimineata...sau lapte.....ca tot sunt la moda biscuitii vad, in perioada aceasta...

Ingrediente

  • faina cat cuprinde, cam 500 g
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 2 lg ulei
  • coaja si sucul de la o portocala marisoara
  • un praf de copt
  • 150 g zahar
  • cateva lg de crema de alune
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si coaja de portocale. Incepem sa amestecam cu mana ingredientele si pe masura ce amestecam adaugam suc de portocala. Framantam un aluat moale si lipicios, dar destul de tare incat sa nu se lipeasca de degete sau de planseta de lucru. Infoliem si dam la rece o ora.

Scoatem apoi si intindem aluatul in foaie de jumatate de cm, apoi taiem cu o cana rondele, iar la o parte din rondele le mai taiem un cerc la mijloc, cu un capacel de la o sticla de plastic...asta am avut eu la indemana.. Cateva am taiat si sub forma de ursuleti, ca tot am primit formele comandate, si inca nu le-am folosit. Punem in tava si coacem la 180 grade cam 20 minute. Atentie sa nu se arda, adica sa devina maronii. Am copt si bucatelele acelea mititele facute cu capacelul si le-am folosit si pe acelea.

Rondelele le-am lipit cu crema de alune, am uns un cerculet apoi am lipit unul cu gaurica. Pe cele mititele le-am lipit cu ciocolata topita, la fel ursuletii i-am dat prin ciocolata .

Merg foarte bine si cu gem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Postat de katty

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...

Citeste continuarea

Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

Postat de simona72

Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 18:14
place
la 11.12.2012, 18:22
gustosi si aromati
la 11.12.2012, 18:29
deliciosi
la 11.12.2012, 18:37
de sarbatoare!!!
la 11.12.2012, 19:10
laurenta, ma bucur

geanina, bya...mutumesc

gatitcuspor,...asa e

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking