Biscuiti cu ciocolata

Postat de marianascarlat in Dulciuri
3 Mar 2013 | 4157 vizualizari
Biscuiti cu ciocolata

M-am hotarat sa postez mai des retete pe acest site. De altfel intru destul de des sa vad reteta zilei sau pe cele de pe facebook, dar nu ma prea loghez ca am o parola aiurea pe care nu prea o tin minte si din comoditate nu caut agenda unde o am notata.

Ingrediente

  • 360 g faina
  • •150 g unt la temperatura camerei
  • •2 oua
  • •80 g zahar
  • •esenta de lamiie sau vanilie
  • •8 g praf de copt
  • •ciocolata amaruie

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam  bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Puteti folosi mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul in folie alimentara  si-l bagam  in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Eu l-am tinut mai mult de 24 de ore, pentru ca n-am avut timp de el.

Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie nu prea groasa si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Din cantitatile astea mi-au iesit doua tavi de aragaz. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor.

Dupa ce i-am scos din cuptor i-am mazgalit cu ciocolatata amaruie pe care am topit-o intre timp cu 50 de gr de unt. Pot fi si pudrati cu ceva zahar pudra. Eu nu i-am pudrat  pentru ca mi-au placut asa. Sunt foarte buni seara rontaiti la televizor sau dimineata langa ceasca de cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2013, 21:04
buni pentru maine dimineata la cafea!
la 03.03.2013, 22:03
Mari, zi-mi mie parola si promit ca o tin minte pentru tine.
la 04.03.2013, 08:12
Medi, vino la cafea!
la 04.03.2013, 08:14
Miha, iti multumesc pentru intentie! Am scris-o si am agatat-o la vedere!
la 04.03.2013, 08:53

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking