Biscuiti cu ciocolata (nasturei)

Postat de andaoana in Prajituri
18 Sep 2013 | 4720 vizualizari
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)

Acesti biscuiti trebuie sa recunosc sunt preferatii mei Reteta o am de la nepoata mea care din pacate acum nu prea mai are timp sa gateasca

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin .

Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos . Punem acest aluat in frigider intr-o folie de plastic si lasam 1 h.

In acest timp pregatim o tava  , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.

Scoatem aluatul din frigider si modelam cu mana bile de marimea dorita ( eu iau cam cat o nuca mare ) . Intr-o farfurie in care am pus zahar  (50 gr ) punem bilele si le apasam usor facand in mijloc o groapa( nu pana cand ajunge la farfurie , numai putin deasupra ). Luam de acolo biscuitul si il punem in tava tapetata cu hartie.

Dam la cuptor . Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si mai apasam putin acolo unde a fost gaura. Dam din nou la cuptor pentru inca 5 minute .

Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii pe ea la racit .

Intr-o craticioara punem ciocolata alba cu frisca la topit. In fiecare gaura din biscuit punem cu lingurita ciocolata topita alba . Si lasam sa se raceasca .

Daca ii luati din tava si ii puneti suprapusi se vor lipi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata (nasturei)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nasturei de ciocolata

Postat de mena29

Nasturei de ciocolata

Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2013, 11:29
Ce mult imi plac
la 18.09.2013, 11:29
la 18.09.2013, 11:31
la 18.09.2013, 11:33
Am facut si eu biscuitii acestia,am luat reteta de la Dia.Sunt deliciosi!
la 18.09.2013, 11:46
Frumosi si deliciosi

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking