Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata

Postat de deyutzky in Prajituri
16 Mar 2012 | 3354 vizualizari
Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata

inspirata din reteta "Biscuiti Jaffa" by bitza...doar ca eu i-am facut simpli fara jeleu:P...sunt foarteeee buuniii...o sa-i incerc si cu jeleu :D

Ingrediente

  • Pt biscuiti :
  • 2 oua
  • sare
  • 4 linguri de zahar
  • 60 gr faina
  • esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu putina sare, apoi treptat adaugam si zaharul si mixam bine.

Adaugam apoi esenta de vanilie si galbenusurile.

Adaugam si faina si amestecam de data aceasta cu o lingura de lemn.

Tapetam o tava cu hartie de copt si cu o lingura punem din loc in loc din aluatul rezultat.

Se coc timp de 5-7 minute la foc mare.

Dupa ce ii scoatem din cuptor se lasa la racit pana e gata glazura.

Glazura:

Intr-o craticioara punem ciocolata la topit cu laptele si amestecam pana se topeste bine. Se lasa si glazura la racit apoi se pune peste biscuiti.

Biscuitii se dau la rece pt a se intari glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Millefeuille

Postat de Constelatialeu

Desert Millefeuille

Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....

Citeste continuarea

Desert cozonac floare de post

Postat de Oana

Desert cozonac floare de post

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 19:26
deliciosi
la 16.03.2012, 20:28
vreaaau!
la 16.03.2012, 20:30
buni buni
la 16.03.2012, 20:30
la 16.03.2012, 20:33
Ce frumosi!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking