Ingrediente
- 150 g de unt
- 230 g de faina
- 2-3 linguri cu zahar
- 1 plic cu praf de copt
- 1 lingura cu lapte
- 1/2 lingurita cu ghimbir
- un praf de scortisoara
- coaja rasa si sucul de la o portocala bine coapta
- optional: pasta de zahar, ornamente pentru decor, colorant verde
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine nelipicios, il invelim cu o folie alimentara si il pastram la rece pentru aproximativ o ora. Il lasam apoi sa ajunga la temperatura camerei, il intindem cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie nu foarte groasa si decupam formele dorite. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei (si cu hartie de copt) si le coacem pana ce marginile se rumenesc usor.
Dupa ce s-au racit complet, ii ungem cu pasta de zahar si presaram ornamentele dorite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|