Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

Postat de corina241 in Prajituri
10 Sep 2012 | 11757 vizualizari
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja (dar cu tot cu foita ca infasoara samburele)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la portocala rasa
  • esenta de migdale
  • 40-50 g unt topit (daca se doresc biscuiti mai fini)
  • plus faina pentru presarat blatul de lucru

Mod de preparare

Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute.

Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare apoi se adauga zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in ouale batute impreuna cu coaja rasa de portocala,obtinand un aluat maole.Daca se doresc biscuiti mai fini,se adauga in acest moment 40 -50 g unt topit,corectand consistenta aluatului cu 1-2 linguri de faina.

Aluatul obtinut se rastoarna pe planseta de lucru bine infainata.Se adauga migdalele prajite si racite si prin cateva impaturiri se incorporeaza in aluat.Se modeleaza aluatul in forma de cilindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 2,5 - 3 cm.Cilindrii obtinuti se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie si se ung cu un ou batut.

Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 200g timp de 15 minute,apoi se scot.Se stinge cuptorul si se pastreaza cu usa inchisa.

Se taie cu un cutit cilindrii copti si cat de fierbinti e posibil,pe diagonala,in felii groase de 1- 1,5 cm si se aranjeaza pe tava cu taietura in sus(vezi foto).Se reintroduce tava in cuptor stins,dar inca fierbinte pentru inca 10 minute,pana cand cantuccini se usuca.

Sunt minunat de gustosi si aromati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cantuccini(biscuiti italieni)

Postat de aalliinnaa07

Cantuccini(biscuiti italieni)

Migdalele le asezam pe o tava si le dam la cuptorul incins la 200C timp de 5-10 minute.Intr-un castron punem 2 oua intregi, cele 3 galbenusuri, se bat cu praful de sare apoi adaugam zaharul. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2012, 15:10
prima servita
la 10.09.2012, 15:49
vreau si eu cativa
la 10.09.2012, 15:54
super!sunt mai faini ca in magazin
la 10.09.2012, 16:08
foarte buni
la 10.09.2012, 16:10
imi plac

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking