Biscuiti din faina de spelta cu piersici

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
31 Iul 2013 | 5513 vizualizari
Biscuiti din faina de spelta cu piersici

In locul piersicilor, biscuitii se pot incerca cu caise, cu zmeura sau cu orice fruct din care se poate obtine o pasta densa dar care sa nu fie foarte fluida.

Ingrediente

  • 100 grame faina de orez
  • 250 grame faina alba de grau spelta
  • 85 grame zahar brun
  • 60 grame unt
  • 220 grame piure de piersici (din aproximativ 3 piersici mici)
  • 40 ml lapte de soia
  • un praf de sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita pudra de vanilie.

Mod de preparare

1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu.
2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte.
3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea.
4. Se incorporeaza compozitia de piersici in amestecul uscat.
5. Dupa incorporarea ingredientelor, se va obtine un blat moale care se poate framanta cu mana.
6. Se poate lasa la frigider pentru o zi sau cel putin 1 ora, intr-un bol acoperit cu o folie de plastic.
7. Pe o planseta se presara faina si se framanta aluatul, dupa ce l-ati lasat sa stea putin la temperatura camerei.
8. Se decupeaza biscuitii cu formele dorite si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
9. Cuptorul se incalzeste la 175 grade si biscuitii se coc pentru aproximativ 20 de minute.
10. Se servesc cu ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din faina de spelta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

Spalam visinele, le curatam de samburi. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele. La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina...

Citeste continuarea

Melci cu nuca

Postat de Irina

Melci cu nuca

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca. Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2013, 21:47
la 31.07.2013, 21:50
bune idei...dar ingrediente de care abia aud
la 31.07.2013, 21:51
ce faini sunt
la 31.07.2013, 21:58
la 31.07.2013, 22:01
nilgun, de asta sunt aici ca sa va familiarizez cu noutatile

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking