Biscuiti economici cu gem

Postat de timea in Dulciuri
20 Oct 2014 | 10906 vizualizari
Biscuiti economici cu gem

Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.

Ingrediente

  • 4 linguri untura de porc
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 borcan gem de capsuni ( sau orice alt gem care sa nu fie foarte moale)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.

Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.

Lasam bila de aluat 10-20 de minute pe masa de lucru apoi o impartimin doua si pe rand intindem cu sucitorul foi din care decupam cercuri de aprox 5 cm.

Asezam cercurile decupate intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptor la 170 de grade timp de 10-12 minute.

Au iesit cam 50 de cercuri.

Le scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit impreunam tot cate doi biscuiti punend un strat de gem intre ei, adica facem sandvisuri din biscuiti.

Eu am topit putina ciocolata cu lapte si peste cativa biscuiti am trasat dungulite de ciocolata.

Acum ca ati citit reteta, nu va ramane decat sa ii incercati si voi si sa reveniti cu pareri, noua ne-au placut tare mult si cu siguranta am sa mai fac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti economici cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Waffe cu aroma de portocale

Postat de CameliaComan

Waffe cu aroma de portocale

Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de gicuta69

Desert eclere

Coji eclere : Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2014, 20:48
la 20.10.2014, 20:51
la 20.10.2014, 21:05
Ce frumosi sunt!
la 20.10.2014, 21:09
Biscuiti nu refuz
la 20.10.2014, 21:12
multumesc dragilor

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking