Biscuiti fragezi cu nucsoara

Postat de Brindusa in Prajituri
22 Dec 2011 | 6786 vizualizari
Biscuiti fragezi cu nucsoara

Acum, ca s-a terminat concursul la care am participat, pot sa postez si aici reteta. Data trecuta i-am postat din greseala :D

Ingrediente

  • 200 g unt rece, taiat cubulete
  • 400 g faina
  • 100 g migdale fara coaja, facute faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie homemade
  • 1 lingurita nucsoara macinata

Mod de preparare

Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca. Daca nu se leaga ingredientele, adauga o lingura cu lapte. Daca coca e prea moale adauga putina faina. Oricum, coca asta nu trebuie framantata sau amestecata prea mult, pentru ca biscuitii nu ar mai fi fragezi.Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz. Intinde jumatate de coca in foaie subtire, cealalta jumatate las-o in frigider pana o folosesti. Cu ajutorul formelor taie biscuiti si pune-i in tava unul langa celalalt. Cand ai terminat, pune tava la copt pentru 10 minute. Continua pana ce ai terminat coca. Raceste biscuitii complet inainte de a-i orna/

Se orneaza cu glazura regala: 2 albusuri, 2 linguri zeama de lamaie, 350- 400 g zahar pudra (in functie de consistenta dorita), putin colorant alimentar

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti fragezi cu gem

Postat de papabundetot

Biscuiti fragezi cu gem

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2011, 19:41
deliciosi
la 22.12.2011, 20:12
buey faine sunt cizmulitele
la 22.12.2011, 20:17
ce frumoasi.
la 22.12.2011, 21:10
Frumusei frumusei!!!
la 22.12.2011, 21:16
frumusei

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking