Ingrediente
Vor iesi 35 de biscuiti lipiti cu gem
- 230 gr unt la temperatura camerei
- 60 gr zahar brun
- 150 gr zahar alb
- 2 oua
- 1 lingurita esenta vanilie
- 360 gr faina (+ 50 gr in cazul in care aluatul este prea moale)
- 85 gr faina de migdale (migdale macinate foarte fin)
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- gem de macese pentru uns (sau alt gem)
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie.
Adaugam si esenta de vanilie apoi, intr-un bol, amestecam faina cu sarea, praful de copt si faina de migdale si le adaugam treptat in compozitie pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca este putin lipicios, adaugam si restul de 50 gr faina apoi vom baga aluatul la frigider pentru o ora ca sa devina mai usor manevrabil.
Dupa racire, pudram blatul de lucru cu faina si intindem aluatul astfel incat sa aiba o grosime de cca. 4 mm. Vom decupa biscuitii cu o forma de bradut sau o forma rotunda cu diametrul de 6 cm, Jumatate din ei ii vom decupa in mijloc cu alta forma mai mica (pentru braduti eu am folosit un degetar ) apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2 cm unul fata de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 175ºC pentru aprox. 12 minute, sau pana devin usor aurii.
Se lasa la racit 5 minute in tava apoi ii putem unge cu gem si lipi cu cealata jumatate decupata, pudrata in prealabil cu zahar pudra.
Se servesc alaturi de o ciocolata calda! asta pentru ca este friguletz afara si ca sa se mai incalzeasca Mosu :-)
Pofta buna si sper sa-l impresionati pe Mosu cu asa bunatate de biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|