Biscuiţi morişcă

Postat de diaconta in Dulciuri
30 Oct 2011 | 4398 vizualizari
Biscuiţi morişcă

Dacă tot am intrat în posesia premiului de la Bucătaraş,adică cartea „De-a bucătarii” a lui Teo Rogobete,m-am gândit să mulţumesc punând în practică una dintre reţete.Am ales biscuiţii morişcă.Am să-i duc la cimitir să-i împart copiilor,pentru că este pomenirea morţilor (Luminaţia).

Ingrediente

  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt moale
  • Un ou mare(sau doua mici)
  • O lingura cu vârf cacao
  • O lingurita esenta lamâie
  • O lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra.

Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa.

Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de compozitie punem esenta de lamâie,iar în cealalta jumatate punem cacaua si esenta de rom.

Învelim fiecare compozitie în folie si punem la frigider pentru 30 de minute.Întindem doua foi cam de aceeasi marime,le suprapunem cu foaia cu cacaua în exterior si le rulam.

Taiem rulada în felii de cca 1 cm grosime si le asezam în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem la cuptor pentru 15 minute.Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca.Scoatem biscuitii pe un gratar si-i lasam sa se raceasca.

Mie nu mi-au iesit prea frumosi,cred ca ar mai fi fost nevoie de o lingura de faina în compozitia „alba” si ar fi fost mai bine sa-i tai cu aţa decât cu cutitul.

       

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi morişcă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste cu prune

Postat de CameliaComan

Galuste cu prune

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul....

Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69

Desert placinta frageda cu dovleac

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2011, 09:48
super
la 30.10.2011, 09:53
Jolygina
la 30.10.2011, 09:55
Cred ca sunt deliciosi...sa stapanesti sanatoasa cartea si sa ne incanti cu retete minunate
la 30.10.2011, 10:00
Ruxy,multumesc initial vroiam s-o cedez unei mamici,dar sunt multe retete pe care pot sa le fac si pentru copii "mai mari"
la 30.10.2011, 10:04
Paiiii mai astept alte retete delicioase...si eu sunt un copil mai mare

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking