Ingrediente
- 2 oua
- 300 g zahar pudra
- 320 g unt
- 200 ml frisca lichida
- 800 g faina ( la mine au intrat cam 1000 g faina..depinde foarte mult calitatea fainii ...dai ideea e sa punem atata cata cuprinde pana nu se mai lipeste aluatul de mana)
- 5 linguri cacao
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 2 lingurite scortisoara
- putina razatura de lamaie
- 2 varfuri de cutit de praf de copt
Mod de preparare
Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa.
Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena.
Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul l-am impartit in doua parti egale: intr-una din jumatati am incorporat prin framantare cacaua.
Din aluatul obtinut am obtinut doua rulade astfel : am intins o foaie alba in forma de dreptunghi si o foaie neagra si am pus- peste. Am rulat si am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat la frigider pentru 40 de minute. ( am obtinut o rulada mai mare si una mai mica...plus resturile de aluat din care am mai facut diverse forme care s-au mancat evident :)) )
Taiem felii in functie de grosimea dorita si le punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute.
Se pastreaza in cutii de metal inchise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spiralati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|