Biscuiti spiralati

Postat de LadyCrs in Dulciuri
23 Dec 2012 | 4849 vizualizari
Biscuiti spiralati

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 320 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • 800 g faina ( la mine au intrat cam 1000 g faina..depinde foarte mult calitatea fainii ...dai ideea e sa punem atata cata cuprinde pana nu se mai lipeste aluatul de mana)
  • 5 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • putina razatura de lamaie
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt

Mod de preparare

Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa.

Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena.

Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul l-am impartit in doua parti egale: intr-una din jumatati am incorporat prin framantare cacaua.

Din aluatul obtinut am obtinut doua rulade astfel : am intins o foaie alba in forma de dreptunghi si o foaie neagra si am pus- peste. Am rulat si am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat la frigider pentru 40 de minute. ( am obtinut o rulada mai mare si una mai mica...plus resturile de aluat din care am mai facut diverse forme care s-au mancat evident :)) )

Taiem felii in functie de grosimea dorita si le punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute.

Se pastreaza in cutii de metal inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spiralati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Biscuiti fragezi spiralati

Postat de Brindusa

Biscuiti fragezi spiralati

Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt. Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine....

Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de TAB1TA

Biscuiti spiralati

Este important ca oul si untul sa se scoata din timp din frigider la tempetatura camerei. Untul se bate bine cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga oul si se amesteca in continuare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 01:05
ce frumosi
la 23.12.2012, 01:57
Szep !!!
la 23.12.2012, 05:46
Dacă te uiţi atent la ei îţi fură ochii spiralele
la 23.12.2012, 05:46
.
la 23.12.2012, 07:46

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking