Biscuiti spritati

Postat de gabrielacuisine in Mancare copii
28 Apr 2013 | 12353 vizualizari
Biscuiti spritati

Sunt cei mai fragezi biscuiti pe care i-am mancat vreodata. Reteta o am chiar de pe ambalajul presei de biscuiti pe care mi-am procurat-o de curand. Sunt foarte incantata de ea si mai ales de reteta, care trebuie respectata intocmai! altfel aluatul va fi ori prea tare ori prea moale si nu veti putea sa-i spritati!

Ingrediente

  • Pentru aprox 80 de biscuiti (unitate de masura o cana gradata de 250 ml)
  • 3 1/2 cani faina (380 gr)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 cana unt (340 gr) – la temperatura camerei
  • 1 cana zahar pudra (200 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte (30 ml)
  • 1 lingurita esenta de vanilie naturala
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie/portocala

Mod de preparare

Untul moale se freaca bine cu zaharul pudra pana se incorporeaza. Se adauga oul, aromele si praful de sare si se omogenizeaza, dupa care se alterneaza laptele cu faina si praful de copt (faina se amesteca cu praful de copt). optional putem sa adaugam coaja de la o lamaie sau portocala.

Aluatul format se baga in presa de biscuiti sau aparatul de spritat si se formeaza biscuiti care se spriteaza direct in tava de teflon la o distanta de 1 cm unul fata de altul. (daca ii faceti cu presa se apasa pe piston de 2 ori) Daca ii faceti spritati recomand sa nu-i faceti mai lungi de 5 cm pentru ca se vor rupe!

Se coc in cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 12 minute. In functie de cat de rumeniti ii vreti, ii mai puteti lasa 2-3 minute.

Eu am uns cu gem cativa si i-am lipit dar se pot servi si fara gem! Oricum i-ati manca, se topesc in gura la propriu. Vi-i recomand cu incredere. Si daca 80 – 100 de biscuiti vi se par multi…o sa vedeti ca va inselati , dispar foarte repede  de pe farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin...

Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 16:14
superbi
la 28.04.2013, 16:17
Deliciosi!
la 28.04.2013, 16:54
suuuper! am salvat reteta ca am si eu o presa de-asta...
la 28.04.2013, 17:19
la 28.04.2013, 17:21
arata super!!!!
la favorite.Trebuie sa incer reteta.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking