Biscuitii perfecti langa o halba de bere

Postat de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri
8 Mar 2011 | 6256 vizualizari
Biscuitii perfecti langa o halba de bere

Ingrediente

  • 400 g cartofi fierti,
  • 500 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 2 linguri cu varf de smantana,
  • 1 lingurita de sare,
  • 50 g branza sarata – data prin razatoarea mica,
  • 1 ou,
  • 50 g sunca,
  • frunze de rozmarin,

Mod de preparare

Fierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana.

Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350 g faina si adaugam sarea. Incorporam maiaua, mai punem inca 100 g faina si framantam aluatul.

Va fi un aluat lipicios. Il lasam intr-un loc cald cam 30 de minute. Dupa ce creste adaugam frunzele de rozmarin si sunca taiata cubulete si calita.

Amestecam aluatul pentru ca apoi sa il lasam inca 10-15 minute sa se odihneasca. Presaram faina pe un fund de lemn, punem aluatul, iar peste acesta presaram iar faina. Il intindem pana va avea o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam biscuitii cu un paharel mic. Ii asezam in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 de minute.

Dupa 10 minute de copt ii scoateti, presarati branza rasa cat puteti de repede si ii dati inapoi la cuptor.
Noroc! Sa mai gustam inca un biscuite…

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii perfecti langa o halba de bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Blinii cu crema de somon

Postat de simona72

Blinii cu crema de somon

Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 10:36
buni la bere intradevar
la 08.03.2011, 10:55
la 08.03.2011, 10:56
perfecti
la 08.03.2011, 10:58
Grozavi
la 08.03.2011, 11:12

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking