Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu faina cernuta.
Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu sare , maioneza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta aluatul cca 10 minute. Rezulta un aluat mai tare, dar este plastic. Se adauga in formele de nuci cate putin aluat si se coc in cuptorul incalzit la 180-200 C, circa 5-8 minute.. Dar urmariti dupa forma , pe care o aveti, cand s-au rumenit le scoateti.
Daca aveti tigaie-forma cu 2 jumatati pentru coacerea jumatatilor de biscuti , atunci trebue sa procedati in urmatorul fel.
Se incalzeste tigaia la foc mare pe o parte si alta, cate 3 minute. Se deschide si se unge cu untura . Se adauga bilele ,facute dinainte in fiecare gaura si se acopera cu a doua jumatate a tigaii. Se strange bine de manere. Cand se aude un sunet sssssssss , atunci se pun la copt pe aragaz. Cu partea , unde sunt goluri de biscuti. Se coace 1 minut, se intoarce cu partea , unde sunt sferele de biscuti si se coace 3 minute. Se mai intoarce odata si se mai coace 3 minute. Gata.... se deschide tigaia, si veti vedea rezultatul. Veti ramane incantata de culoarea aluatului ce l-ati obtinut. Se procedeaza la fel cu tot aluatul facut.
Pentru prima data va recomand sa preparati jumatate din aluat, pentru ca se obtin o sumedenie de biscuiti- nucusoare.
Se scoate din forma, se racesc si se umple cu lapte condensat fiert. La dorinta se adauga si miez de nuca pisat.
Jumatatile se lipesc intre ele. La gust sunt putin sfaramicioase si foarte gustoase.
Prepararea umpluturii :
Laptele condensat se fierbe timp de 2.5- 3 ore la un foc normal intr-un vas cu un prosop asternut la fundul vasului. Atentie : se raceste pe deplin si numai dupa aceasta se deschide borcanul. La dorinta , se amesteca cu nuca pisata.