Blat de tort - reteta de baza

Postat de Criss in Prajituri
12 Apr 2011 | 35953 vizualizari
Blat de tort - reteta de baza

Pentru ca mi s-a intamplat sa imi spuna mai multe persoane ca nu le iese niciodata blatul de tort, m-am gandit sa postez pas cu pas o reteta de baza pe care o folosesc eu. Am mai multe variante de blat si pe rand am sa le postez pe toate.

Ingrediente

  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt

Mod de preparare

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Blat de tort clasic

Postat de MotanLaOale

Blat de tort clasic

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900

Postat de merisor67

Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900

Pentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2011, 18:04
voi incerca si varianta asta eu de obicei fac din faina, oua si zahar atata
la 12.04.2011, 18:05
la 12.04.2011, 18:10
foarte bine ti-a iesit
la 12.04.2011, 18:49
Multumesc dragele mele. Eu folosesc mai multe variante. Depinde de tort.
la 12.04.2011, 19:09

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking