Ingrediente
- Aluat:
- -3 oua
- -150 gr faina alba de grau
- -150 gr faina de soia
- -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie )
- -300 ml lapte caldut
- -sare
- -2 linguri de unt topit
- Pentru ciuperci :
- -500 grame ciuperci
- -usturoi
- -3 linguri unt
- -1 lingura ulei
- -sare
- -piper
- -patrunjel verde
- -o jumate lamaie
- Mai avem nevoie de smantana
Mod de preparare
Amestecam cele doua tipuri de faina .
Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .
In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.
Pana cand aluatul nostru dospeste curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna cu uleiul . Adaugam si usturoiul tocat marunt. Peste toate stoarcem lamaia , asta pentru a evita inegrirea ciupercilor (eu am folosit champinion). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.
Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului.
Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin . Luati cu lingura din aluat pana cand se umple , cate o lingura intr-un loc.
Se lasa la prajit cam 2 minute pe-o parte , le intoarcem si le lasam din nou la prajit . Se iau de acolo si se scurg de ulei .
Si acum vom aranja astfel : o bucata de aluat prajit , punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci .
Este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|