Bloody Mary - cocktail cu alcool

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Cocktail
31 Oct 2012 | 4527 vizualizari
Bloody Mary - cocktail cu alcool

In spiritul sarbatorii Halloween, ma incumet sa incerc un alt fel de Bloody Mary: fara tulpina de telina si hrean ci cu amestec italian de condimente (susan, sare, busuioc, cimbru, oregano, piper alb, rozmarin, ceapa, usturoi). Nu pentru ca nu-mi place telina si tulpina de telina care merge perfect cu un dip de branza gorgonzola, ci pentru ca imi plac condimentele, dupa cum bine se cunoaste si pentru ca merita cu ocazia atmosferei de toamna si de Halloween care se apropie sa condimentez arhi-cunoscutul cocktail Bloody Mary. Despre originea si provenienta denumirii, s-au facut multe speculatii, incepand de la faptul ca denumirea poate proveni de la Regina Maria a Angliei si pana la starul de la Hollywood Mary Pickford. Exista multe variante ale acestui cocktail, fiecare barman lasandu-si amprenta in functie de preferinte, imaginatie si indemanare. Se fac speculatii si asupra faptului ca ar fi un remediu pentru mahmureala, iar in America se serveste la brunch (masa servita intre mic dejun si pranz). Mai multe informatii puteti regasi pe Wikipedia [Bloody Mary cocktail]. La rubrica Stiati ca... despre amestecul de condimente italian: Se foloseste la paste, salate, sosuri, painici si la preparatele gatite. Cica s-ar putea sa devina amestecul tau preferat. Pentru conservarea calitatilor sale deosebite, pastrati amestecul intr-un recipient inchis ermetic, la loc racoros, intunecat si uscat. [Sursa: Amestec italian].

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 pahar:
  • - 200 ml suc de rosii/ bulion;
  • - zeama de la un lime;
  • - 1/2 lingurita sos Worcester sau Worchestershire;
  • - 3 picaturi sos de Tabasco;
  • - 45 ml vodca;
  • - un praf sare de Himalaya;
  • - un praf amestec italian;
  • - piper macinat Sichuan;
  • - un praf sare de mare rosie.

Mod de preparare

Amestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La aceste ingrediente se adauga cate putin din: sosul Worcester, sos Tabasco (cu grija si cumpatare), sare de mare, alba si rosie am pus eu cate un praf, si la final piper. Piperul se foloseste proaspat rasnitat, de preferinta.

Desi se spune ca sosul Worchestershire este cunoscut si sub denumirea de sos Worcester, fiecare producator si popor isi rezerva dreptul de a le personaliza in propriul stil, exact cum am procedat si eu cu cocktailul in sine. Worcester-ul din frigiderul meu are in compozitie mai degraba fructe: caise, stafide, curmale si vin de cirese, sos de soia, trestie de zahar, pe cand sosul Worchestershire descris in cartea de Condimente are asa: tamarind, chili, ansoa, otet de malt, ceapa, usturoi, zahar si condimente.

Revenind la cocktailul de fata, dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, am adaugat deasupra amestecul italian de condimente.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Bloody Mary - cocktail cu alcool" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frozen Margarita cu Pepene Rosu

Postat de Adi_Caradeanu

Frozen Margarita cu Pepene Rosu

Curatati pepenele de coaja si samburi Curatati lime-ul de coaja  Introduceti ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde (eu am folosit Oster Reversible)...

Citeste continuarea

Punch de Halloween

Postat de Bucataras

Punch de Halloween

La preparare vom folosi un  blender , un polonic, iar in loc de bol vom folosi un dovleac pe care l-am curatat in interior si l-am desenat in tema petrecerii. Pentru inceput punem in ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 15:37
parca m-as betivi un pic
la 31.10.2012, 15:37
Eu cu Halloween-ul nu le am. Dar cum aici trebuie să fie şi un bărbat care să guste vin să probez licoarea, dar nu cer porţie dublă
Super reţeta
la 31.10.2012, 15:38
Cum ar veni asta Dia? Vezi doar că eu am fost cumpătat
la 31.10.2012, 15:50
uite asa Padre,doar cineva trebuie sa consume ce a pregatit Daciana ca oricum am o stare cam naspa azi
la 31.10.2012, 15:57
Trece starea Dia, e ca mahmureala, doar o zi

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking