Ingrediente
- 400 ml. frisca lichida
- 500 g. ciocolata simpla, rupta bucati (eu am folosit ciocolata cu lapte Primola 3 bucati si Ciocolata Primola amaruie 2 bucati)
- 2 linguri coniac (eu am folosit whiscki-nu stiu daca am scris corect)
- 2 linguri cafea, preparata tare (eu am folosit 1 plic de nes 3 in 1)
- 2 linguri cacao (eu nu am folosit)
- 25 g. migdale, taiate bucati si prajite(eu am folosit coaja de portocala si visine din visinata)
- 400 g. ciocolata alba (eu am folosit doar 2 bucati primola alba pt ca doar am spritat bomboanele)
Mod de preparare
Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte.
Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki si in cealalata coaja de portocala si esenta de portocala(eu am facut un sirop din apa cu zahar si am fiert coaja de portocala ).
da compozitia la rece . eu am lasat de pe o zi pe alta.
apoi cu o lingurita formeaza bilute pe care le dam iar la rece deoarece se mai inmoaie cand le formam in palme.
topim apoi ciocolata amaruie si pe cea alba , separat bineinteles si glazuram bomboanele , in reteta de baza se scufunda bomboanele in ciocolata.
se da la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|