Ingrediente
Pentru blatul de pandispan :
- 6 oua
- 6linguri zahar
- 2 linguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- zahar vanilat
- praf de sare
- praf de copt
Alte ingrediente:
- 1 pachet unt (200 gr)
- esenta rom sau altceva
- fulgi de nuca de cocos cam 100 gr
Optional: stafide, nuci , migdale, coaja de portocala confiata
Mod de preparare
Blatul :
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .
Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ (testul cu scobitoare inainte de a scoate blatul este indicat ).
Lasam pandispanul sa se raceasca .
Cand este rece il maruntim intr-un castron , adaugam untul tinut la temperatura camerei , putina esenta de rom , alte ingrediente daca doriti(nuci , stafide etc ) si framantam bine , pana cand aluatul devine moale si se poate forma bilute . In caz de nevoie se poate adauga putina cafea, sirop de compot .
Formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|