Bomboane Raffaello

Postat de anomisana in Dulciuri
10 Ian 2012 | 6115 vizualizari
Bomboane Raffaello

Am făcut pentru Crăciun bomboane Rafaello şi au avut aşa succes, încât de Revelion am reeditat. Ştiu că pe aici sunt multe variante, iar acum va fi una în plus.

Ingrediente

  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr nucă de cocos
  • 100 gr migdale întregi
  • 1 foaie de napolitană
  • zahăr vanilat

     

Mod de preparare

Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul vanilat, untul topit dar rece, iar la sfârşit foaia de napoltană sfărâmată. Se frământă bine aluatul şi se pune în folie alimentară în formă de baton, apoi se pune în frigider să se întărească compoziţia. Când s-a întărit bine, se scoate din frigider şi se taie feliuţe din care se modelează biluţe, în interiorul cărora se pune câte o migdală. Apoi se dă prin nucă de cocos şi se pune în hârtii de bomboane. Se păstrează la frigider mai multe zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 13:02
bune
la 10.01.2012, 13:40
Anul asta n-am mai facut! Si acu imi pare rau!
la 10.01.2012, 13:45
bune bune
la 10.01.2012, 13:52
Imi plac atat de mult, dar n-am facut niciodata...
la 10.01.2012, 13:53
arata bine

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking